1. Registration trouble? Please use the "Contact Us" link at the bottom right corner of the page and your issue will be resolved.
    Dismiss Notice

Yes Another Painless Wiring Harness Question?

Discussion in 'Intermediate CJ-5/6/7/8' started by johnD, Feb 11, 2020.

  1. Feb 11, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I have not found the answer looking though the forum. I followed the TSM for 75 cj5 and the painless wiring diagram. I connect the the wires correctly to the spartan turn signal unit. I have only the left front turn signal flashing. When I move the switch on the spartan the left flasher is out and no flashing on the right side. The rear does not flash and the running lights work. I am using the painless harness PFR 10150. Any ideas would be helpful!
     
  2. Feb 11, 2020
    timgr

    timgr Jeepin' Nerd 2020 Sponsor 2019 Sponsor

    Medford Mass USA
    Joined:
    Aug 10, 2003
    Messages:
    20,439
    Sorry to be a drag ... trace out the circuits on paper (original and Painless) and see if you have it right.
     
    johnD and Miller Mears like this.
  3. Feb 11, 2020
    jpflat2a

    jpflat2a what's that noise?

    Riverside CA
    Joined:
    Jul 30, 2003
    Messages:
    7,896
    So was this Spartan operating properly to begin with ?
    Could be a ground problem; don't let the lamps hang out of the body.
    Other than that, I have to agree with Tim.
     
    johnD likes this.
  4. Feb 11, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I have traced out the wires on the diagram for the original and painless. I even got a full blow up of the original. All are correctly connected. For the spartan I don not know it was with the jeep went I bought it with no wiring harness in the jeep when purchased. When the turn signal in switch to the left everything lights up dash lights and all turn indicators.
     
  5. Feb 11, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I order an after market turn signal switch.
     
  6. Feb 11, 2020
    Walt Couch

    Walt Couch sidehill Cordele, Ga. 2020 Sponsor 2019 Sponsor

    cordele, Ga.
    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    5,435
    Sparton made several different models and each had a different color wiring. Is yours the SCS-3R6?
     
    johnD likes this.
  7. Feb 11, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I look all only number I found was under the top cover C-654B
     
  8. Feb 15, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I trace all the wire and they are correct. I have the harness in two section. Front is working correctly. When I connect the rear part of the harness(brake light,running lights, turn signal) all light turn signal light up and the dash lights up. When I have it just touching the and play with the connector then the dash light stop flashing and the turn signal works and indicator work for the left side but when switching to the right the signal works but not the indicator. Very frustrating! Any and all help!
     
  9. Feb 15, 2020
    Howard Eisenhauer

    Howard Eisenhauer Super Moderator Staff Member

    Tantallon, Nova...
    Joined:
    Nov 22, 2003
    Messages:
    5,977
    You'll need to disassemble the sparton & verify what each wire does.

    Here's a very good explanation of how turn signal work done up by one of our members-

    Turn Signals
     
    johnD likes this.
  10. Feb 15, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    Thank you
     
  11. Feb 17, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    Found a thread that stated 1157 bulb top filament should not blink. Well my blinks so I swapped the wires and it is still blinks. Is this in the harness or the light switch?
     
  12. Feb 18, 2020
    sterlclan

    sterlclan Member

    exploring the...
    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,154
    Check the grounds.
     
    johnD and 45es like this.
  13. Feb 18, 2020
    johnD

    johnD FUBAR

    Morgantown, PA
    Joined:
    Mar 3, 2018
    Messages:
    104
    I figured out the problem.

    I was using the black wire off the light assemble AS A grounding! That was wrong:banghead:. Causing all the problems. Reading in a perverse post stating the 1157 bulb top filament should not flash. I was connecting the both wire to same post. I figured out that black off light assembly is turn/brake light and red is the park lights. I ground it to the stud off the light assembly and all works:bananatool:
    I want to thank you all for helping me in this problem. It looking like it going to be running end of the month or beginning of March!
    AGAIN THANK YOU ALL FOR THE HELP!!!!
     
    fhoehle and Walt Couch like this.

Share This Page

New Posts